Google+ Badge

Sunday, 9 September 2012

IDM 6.11 full download mediafire

Ni  IDM 6.11 yang baru aq ltak dlm mediafire..software ni boleh download smua jnis bnda termasuklah
Video,File dll..








cara installnya:

1:download IDM 6.11 sampy habis..
2:Extract file tu..
   =password rar:-muhammadniaz.blogspot.com
3:install IDM 6.11 tu..
4:lepas tu isi First Name,Last Name,E-Mail dan Serial key..
5:ni serial keynya= 4MQJX-8S7LS-J2FQL-1425C (copy n paste ja)
6:selesai..slamat mencuba..

   Ni Link IDM 6.11 mediafire- http://www.mediafire.com/?g25sskvt0mma32a

Monday, 3 September 2012

The Sims Game Download Mediafire

                                              
Tentu korang pernah main game yg bertajuk THE SIMS..huu...nostalgia tu..walaupun dah bnyak kluar edisi terbaru,ada juga orang yang masih bermain..

nih aku bagi beberapa screenshots:









Untuk korang yg nak game ni,terus download di mediafire...
ni linknya:
http://www.mediafire.com/?w2f65go8kfwdw1z

Cara nak lajukan streaming

Bagi korang yang slalu streaming untuk tengok live bola ke,ataw pape je,mesti korang tertanya2x cara nk lajukan streaming..ni aku bg cara-cara nk lajukan streaming:
First,korang kena download (bywifi video accelerator)
ni linknya: http://www.indowebster.com/downloads/dbifea/b4v4p4r5j5d4




2,Install bywifi tersabut(pastikan semua browser ditutup time tu..
3,Lepas install,klik 2x pada ikon bywifi tersebut..
4,pastu automatik ia akan berada di sistem Tray kat bawah..
5.korang boleh la bukak youtube,ustream dan lain2x..ia akan berjalan lancar tanpa 'Buffering'..
6,nak tau ia berfungsi atau x..semasa streaming,bukak bywifi dekat system tray kat bwah..ia akan jadi mcm ni:




7,semoga berjaya..

Thursday, 23 August 2012

winning Eleven 9 Malaysia and Kelantan Patch


Winning Eleven 9 Malaysia and Kelantan Patch

Click Here =>To Download The Files<=Click Here

And Then,Just Click If you have installed Winrar


Winning Eleven 9 Malaysia patch~



wehooo~
mesti yang tertanya-2 ada kew patch Malaysia kat Winning Eleven 9?
ada-2,,hehe,,aq buat sendiri,,
sebab apa aku buat sendiri??sebab aq tak jumpa patch Malaysia kat Winning Eleven 9,,
apa-2 pun aq mintak maaf terlebih dahulu,,
yelah,,aq nyh bukan pakar edit,,tapi aq penyokong setia MALAYSIA!!
yeah!!
bagi pihak FAM yang ambik patch ny,,aq mintak maaf law aq ta up to date dengan player-2 sekarang,,
bagi player-2 Harimau Malaya yang ambik patch ny,,sorry law aq ta buad sebijik nan muka korang or korang takda dalam skuad Malaysia,,


apa-2 pun enjoy!
dalam nyh ada edit sekali,,korang nak tukar player favourite korang jadik top player pon boleh,,
cara untuk tukar,,
download ny dulu → Malaysia Patch!

1.aq cadangkan korang backup fail dekat document/konami ,,law da backup korang masokkn setting.dat yang dalam winrar kat document/konami/winning eleven 9

2.korang copy KONAMI-WIN32WE9UOPT dalam winrar,,pastu paste kat document/konami/winning eleven9/save/folder1,,paste dalam tue,,

3.korang dah boleh main guna Team Malaysia!!kalau tak boleh atau tak paham boleh leave comment kat bawah or kat chat tepi nyh,,

#p/s:player dalam ny da di transfer dan di-upgrade,,bg yang tak puas hati team kesayangan korang takde,,boleh edit guna pes editor fan tuh,,pastikan java ada,,
:)

selamat mencuba~

download Winrar → Winrar

HJsplit(cara menggunakan)



Seringkali saat kita ingin menshare data/file melalui internet kita dihadapi oleh masalah kecepatan upload atau download. Salah satu cara yang paling sering digunakan adalah dengan memecah file tersebut menjadi beberapa bagian. Tujuannya adalah mempercepat proses upload dan download. Selain itu melakukan upload file yang ukurannya kecil akan meminimalkan resiko file corrupt. Program yang digunakan adalah hjsplit yang bersifat freeware:

Untuk melakukan penggabungan file (selanjutnya kita sebut dengan join) pertama kita harus perhatikan adalah file-file yang akan digabung harus berada dalam 1 folder, setelah itu klik tombol Join. Setelah itu akan ditampilkan kotak dialog input file. Klik tombol input file dan pilih file yang akan digunakan.


File yang dipilih adalah yang mempunyai ekstensi .001. Secara otomatis hjsplit akan mencari file lainnya, yang berekstensi .002 .003 (yang berada dalam 1 folder tentunya). Setelah itu klik tombol Open, lalu klik Start.
Proses join akan berlangsung, apabila semua bagian file lengkap atau tidak corrupt maka file akan bersatu kembali.
DOWNLOAD HJ SPLIT 2.4 EXE